NIEUWS

Lieve Yvonne..

Gisteren appte mijn lieve vriendin Yvonne dat ze in het ziekenhuis ligt. Het ging zo goed en dan is daar ineens weer een terugslag. Haar zorg? Dat ze dinsdag niet naar Ameezing kan komen tja.. ik kan haar alleen maar troosten met stomme grapjes, daar houdt ze van, verder zijn het rukkige klote dagen en altijd weer die sluip/sloop ziekte..

Vreemd genoeg lees ik op dit soort momenten graag haar gedichten. Yvonne is wijs en lief en gevormd door haar bewogen leven. Ze uit haar gevoelens en ervaringen via haar gedichten, ze dringt nooit iets op, en vaak delen wij ook bepaalde levensopvattingen. Soms tikt ze mij gelukkig ook lieflijk en met een gulle lach op mijn vingers als ik weer eens iets stoms zeg of doe. Verjaardagen, adressen, jaartallen, niet mijn sterkste punt, ik ben vaak gehaast en maak ook vaak wel weer de nodige missers met uitspraken en berichten. Moedig en fier blijf ik het proberen, dat wel..

Yvonne kent mij goed, ze accepteert het dat ik vaak een duffe dromer ben. Ze kan er smakelijk om lachen en ziet bepaalde zaken in een juist en loyaal perspectief. Yvonne overziet het leven, zij is een voorbeeld voor mij en ik heb nog een lange weg te gaan..

Nu maar duimen en hopen dat zij haar Franklin en Maxine-act in volle glorie kan laten horen in Dalfsen want voorpret is hoop, hoop doet leven, dat is mijn bedoeling en daar gaan we voor!

Tot snel lieve Yvon -X-